Pàgines

dilluns, 22 de juliol del 2013

Títols de capítol decorats

Podem modificar el format dels títols de capítols amb fncychap

El paquet fncychap és molt fàcil d’utilitzar i ens permet modificar el format dels títols de capítols tot afegint-hi línies, requadres o modificant l’estil i mida de la lletra.

Per utilitzar-lo només cal cridar-lo al preàmbul del document:
 \usepackage[opcions]{fancyhdr} 
on opcions es refereix a l’estil que se li donarà al títol. Aquest estil pot ser algun d’aquests:

  • Sonny: en lletra Sans, el títol es posa entre dues línies horitzontals i el nom (\chaptername) i el número van a sobre, (vegeu-ne una mostra a la pàgina 2 del document PDF adjunt).Tanmateix en la versió amb asterisc ( \chapter*{Nom} ) s’ometen el nom i el número, vegeu-ne una mostra a la pàgina 3 del document PDF adjunt. 
  • Lenny: nom (\chaptername) en lletra Sans i el número amb Serif a la part inferior d’un requadre per sobre del títol del capítol amb Serif. Vegeu-ne una mostra a la pàgina 4 del document PDF adjunt
  • Conny: el nom (\chaptername) i el número en grans caràcters van entre línies gruixudes dalt i prima a baix i a sota el títol, tot escrit amb Serif i centrat a la pàgina. Vegeu-ne una mostra a la pàgina 5 del document PDF adjunt
  • Rejne: el títol ve centrat dins un requadre tallat en la part superior pel número i per sobre de tot el nom. Vegeu-ne una mostra a la pàgina 6 del document PDF adjunt
  • hi ha altres estils, com el Glenn o el Bjarne, que modifiquen algun aspecte dels anterior tot canviant la mida o posició del nom, el número o el títol. 


Una possibilitat que brinda el paquet és la de personalitzar, tot modificant les variables, l’aspecte final. Això s’aconsegueix amb l’ús dels comandaments:

  • \ChRuleWidth{amplada} permet modificar l’amplada en punts o mm de les línies
  • \ChNameUpperCase deixa el nom del capítol en majúscules i \ChNameLowerCase en minúscules. 
  • \ChNameVar{format} controla l’aspecte formal del títol, així, per exemple \ChNameVar{\large\sf\centering} faria que el nom del capítol s’escrigués amb mida large, amb tipografia Sans serif i centrat. 

Document PDF de mostra.

Publicat per primer cop el diumenge 5 de febrer de 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada