Zotero dorm a la part inferior de la pantalla del navegador i desperta quan cliquem sobre el nom. Aleshores divideix la pantalla en 2 marcs: a la part superior hi ha la pàgina web i a la inferior el programet amb 3 columnes:
- la de l’esquerra permet crear "col·leccions" de referències bibliogràfiques, pàgines web, articles, etc.
- a la columna central hi ha el títol de cada referència i
- a la part dreta, en un ordre jeràrquic ben lògic, els detalls d’aquella referència presentada en pestanyes: informació, notes personal que hi podem afegir, fitxers adjunts, etiquetes (tags) per facilitar la classificació i elements relacionats.
D’aquesta manera podrem guardar ordenadament tant referències bibliogràfiques com pàgines web que visitem.
Del capítol eines podem destacar la possibilitat d’importar/exportar les col·leccions d’una màquina a una altra mitjançant fitxers rdf (cap problema per anar de linux a window$). També es poden exportar a altres formats estàndards, com Dublin Core o, el més interessant per aquest lloc dedicat a LaTeX, a BibTeX.
En el document adjunt zotero.bib.zip podeu trobar el resultat d’exportar des de Zotero en format BibTeX les referències bibliogràfiques sobre LaTeX que hi ha a la Biblioteca del congrés americà.
Al PDF adjunt trobareu el resultat d’utilitzar aquesta base bibliogràfica en un document tex font també adjunt a aquest article.
Recordem que ja vam tractar el tema de les bibliografies a l’article Bibliografia.
Publicat per primera vegada el dissabte 8 de desembre de 2007.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada