Pàgines

dimarts, 23 de juliol del 2013

VisualFAQ

Un document per resoldre dubtes amb un cop d’ull

Si una imatge val més que mil paraules, el fet de poder veure el que volem aconseguir en un document, fer un clic i llegir la informació relacionada ens estalvia molta feina i afavoreix la resolució de problemes i el coneixement de LaTeX.

En Javier Bezos reportava avui a la llista es-TeX una incorporació al directori info de CTAN d’un document especial, visualFAQ, un fitxer PDF comentat on d’una forma clara i molt visual ens trobem moltes de les qüestions que es comenten per escrit al lloc de les FAQ angleses sobre LaTeX.

Aquest document és visualFAQ on es tracta de tot: des de la numeració de pàgines, estil, tipus de lletra, marges, taules, gràfics, capçaleres i peus i un llarguíssim etcétera que es pot veure en les 29 pàgines que componen aquest document tant útil.

En l’època dels multimèdia pot semblar que LaTeX, més centrat en l’edició en paper, pot haver quedat desfassat. Però no és així: tot explotant al màxim les possibilitats dels documents PDF podem arribar a tenir en un fitxer d’aquest format des de les presentacions tan atractives amb transicions de pantalla que fa beamer, fins aquest document comentat que enllaça directament amb la FAQ corresponent i on es desvetlla la solució del problema.

Un treball molt interessant l’URL del qual val la pena tenir a les nostres Adreces d’interés.

Publicat per primera vegada el dissabte 4 de març de 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada