Pàgines

diumenge, 21 de juliol del 2013

Recopilar documents pdf amb estil

Un article de Jorge Gaspar Sanz Salinas a \documentclass{blog}

En Jorge Gaspar Sanz Salinas, Xurxo, ha publicat al seu bloc \documentclassblog un article molt interessant titulat Recopilar documentos pdf con estilo on explica, pas a pas, com fer un document de tipus llibre \documentclass{book} on cada capítol sigui un treball diferent en format PDF.

Explica primer quina seria l’estructura del document mestre, per afegir-li a continuació millores en la presentació, com ara l’ús del paquet titlesec per millorar l’aspecte de la pàgina de capítol, o el paquet fancyhdr per a capçaleres i peus.

En acabat passa a introduir el contingut dels capítols, que ja hem de tenir en format PDF, com a seccions del document mestre amb l’ajut del paquet pdfpages. A més inclou un trosset de codi per tal que el títol de l’article aparegui en l’encapçalament de la pàgina corresponent al document mestre.

Finalment, i en el millor estil dels divulgadors, adjunta dos fitxers: un document tex font del que podria ser el document mestre i un pdf de mostra que es podria obtenir a partir d’ell. De visita imprescindible.[Actualització: Malauradament ni l'article ni el web són actualment consultables. Hem republicat l'article, però, per les idees que pot aportar.]

Publicat originalment el dissabte 31 de desembre de 2005.

Resposta 2 de gener de 2006 10:39, per XuRxO 
Hola, En realitat, podria dir que la idea de com fer el article va estar a partir de la visita al teu web ;) entre altres. Especialment alló de ficar al final els dos fitxers: tant el font com el resultat (i emprant el artwork de gnome). I com es de ben naixcuts el ser agraïts a partir d’ara també referenciaré els teus posts per tal de no repetir cap temàtica. Tot siga per donar a conéixer aquest gran sistema de producció de documents. Un salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada