Pàgines

diumenge, 21 de juliol del 2013

LaTeX Math Tutorial

For mimeTeX

mimeTeX és un petit programet sota llicència GPL que, instal·lat en un servidor de pàgines web, permet nostrar llenguatge matemàtic. Si escrivim codi LaTeX en un document, mimeTeX ens el compila en una imatge en format gif que mostra l’equivalent en llenguatge matemàtic.

Actua com un plugin per a molts altres programes, com ara wikis, fòrums o fins i tot el propi Moodle l’integra en el seu filtre TeX. I naturalment SPIP, el programari que [donava] suport a aquest lloc permet transformar l’expressió
 $\sin^2{\alpha}+\cos^2{\alpha}=1$ 
 en aquesta equació:

Però el que ens interessa aquí és l’excel·lent documentació sobre matemàtiques i LaTeX que es troba a la web del projecte.

A destacar la LaTeX Practice Box, una finestreta on escrivim el codi LaTeX d’una expressió matemàtica i a sota mateix apareix la imatge de l’expressió. Podem aprofitar aquesta finestreta per provar on line la bondat de les nostres fórmules abans de compilar els documents on estem treballant. Si veiem que s’ajusten a allò que volem, endavant, i si no a canviar el que calgui.

També és força útil la documentació per recordar els codis dels caràcters matemàtics, sobretot a desmemoriats com l’autor que si no els té davant no se’n surt.

Publicat per primer cop el dimecres 4 de gener de 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada