Pàgines

divendres, 26 de juliol del 2013

Trucs per presentacions

Amb beamer es poden obtenir resultats sorprenents

Aquest espai web té diferents objectius, i un d’ells és servir de recordatori i magatzem de treballs fets amb LaTeX. Probablement, un dels visitants més assidus de cataLàteX és el propi autor que hi ve a cercar plantilles, trucs i dreceres per estalviar feina quan treballa en algun projecte real.

Per això volia tenir a la web un recull de diferents trucs per Beamer, la classe d’en Till Tantau que crea les millors presentacions mai vistes. Ja hem parlat en altres articles sobre les moltes possibilitats que ofereix pel que fa a PDF amb tota mena d’entrades de pàgina, descobriment d’items, incorporació d’elements multimèdia, etc.

Probablement, ara mateix Beamer sigui una de les classes amb un desenvolupament més actiu i cada poc temps apareix una nova versió. En les darreres, la documentació de la classe incorpora un annex amb How to’s, és a dir, amb trucs per aconseguir determinades funcionalitats molt apreciades. Si consulteu la guia de la classe veureu que s’hi tracten diferents temes relatius a com fer aparèixer els diferents elements un darrera l’altre a mesura que s’acompanya l’explicació oral: un item darrera l’altre, una fila o columna darrera l’altra, etc.

Adjunts a aquests article trobareu un fitxer tex elaborat per anar provant aquestes funcionalitats i el document PDF resultant. Pot ser interessant mirar primer el resultat (recordeu: descarregueu-lo, obriu-lo i mireu-lo a pantalla completa, Ctrl+L) i després estudiar-ne el codi per utilitzar-lo en les vostres pròpies presentacions.

Publicat originalment el divendres 30 de març de 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada