Pàgines

dijous, 25 de juliol del 2013

Tipus de letra a ConTeXt

Amb ConTeXt els documents s’escriuen en el tipus de lletra Computer Modern, el tipus de lletra per defecte de TeX creat per Donald Knuth. És un tipus de lletra que permet totes les combinacions de format: negreta, cursiva, negreta i cursiva, sans serif, teletip, etc.

Ara bé, a vegades ens pot convenir utilitzar un altre tipus de lletra per millorar la presentació dels nostres documents. Hi ha diferents tipus de lletra molt interessants com les de tipus 1 (Type1 fonts) com ara són la Bookman, la Charter, la Palatino o la Utopia. Pel cas de la Bookman a ConTeXt ho aconseguirem amb la declaració:
\usetypescript[berry][ec]
\definetypeface[bookman][rm][serif][bookman][default][encoding=ec]
\setupbodyfont[bookman]
El comandament \setupbodyfont[bookman] fa que el tipus de lletra de tot el document, inclòs títols de secció i contingut, sigui Bookman. Però si en algun punt volem canviar de lletra, a Palatino, posem per cas, i l’hem definida al principi, podem fer-ho amb el comandament: \switchtobodyfont[palatino] 

Al document PDF adjunt es poden veure els principals tipus de lletra de tipus 1 aplicats en un text. I al document tex font es pot veure i estudiar el codi. Es pot copiar el contingut, provar a fer canvis al formulari de ConTeXt live i veure’n el resultat en el PDF que se n’obté.

Publicat originalment el dissabte 17 de febrer de 2007, per jqueralt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada