Pàgines

dilluns, 29 de juliol del 2013

Entorns de color

Per millorar la presentació de determinats documents es pot definir un nou entorn amb un títol destacat, una vora i un fons acolorits. Això és el que es pot trobar remenant per la web de TeXnik, un lloc web no oficial que recull una sèrie de trucs i solucions força interessants i útils.

El treball que s’hi reflecteix és d’en Donald Arseneau, un autor canadenc de paquets de LaTeX molt prolífic. El que hi fa és definir, amb l’ajuda del paquet xcolor dos colors un pel fons de la pestanya on anirà el títol de l’entorn i, alhora, la vora de l’entorn i, per altra banda defineix un altre color de fons per l’entorn. Després situa cada cosa el seu lloc, crea un comptador i permet definir una etiqueta per la pestanya del nou entorn.

El resultat, com sempre dependrà de la traça que tinguem en escollir els colors. Però si ho fem d’una manera agradable tindrem una pestanya fosca en la que es veu el títol escrit en blanc i el contingut de l’entorn suaument ombrejat de color.

Amb molt poqueta feina més es pot repetir la definició i canviar el nom de l’entorn. Així, si en principi venien definits un parell d’entorns, l’example i l’statement, nosaltres n’hem definit un de nou anomenat exercici, amb els colors diferenciats i comptador propi.

Podeu veure el resultat d’aplicar aquests entorns nous al fitxer PDF adjunt i estudiar el codi o usar-lo de plantilla en el document tex font.

Publicat per primer cop el dimarts 24 de juny de 2008, dia de Sant Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada