LaTeX també ens dóna un bon cop de mà amb la formulació química
LaTeX va ser creat per a les Matemàtiques, però tot i això també serveis per altres ciències, com ara la Química. Podem escriure boniques equacions químiques aprofitant la potència de l’editor matemàtic, però en molts casos no és suficient.Ens podem trobar amb problemes d’aspecte pel que fa a les fórmules (LaTeX les escriu en cursiva) o poden haver-hi dificultats a l’hora de posar-les enmig d’un paràgraf.
El paquet chemsym ens ho soluciona. Fórmules en lletra normal tant se val que siguin al mig d’un paràgraf com centrades en una pàgina. Possibilitat d’editar macros i que se li apliquin els mateixos criteris, etc.
Estudieu detalladament els documents adjunts (tant el font en format tex com el resultat en PDF) i traieu les vostres pròpies conclusions.
S’hi ha fet, en primer lloc, una comparativa del mètode matemàtic de LaTeX i del resultat de l’ús del paquet chemsym. Per acabar-ho d’aclarir, s’hi han inclòs diferents exemples per mostrar la potència del sistema.
A destacar la possibilitat de definir nous comandaments o macros i que chemsym els apliqui el format "químic". Per exemple, si en un escrit repetim moltes vegades la fórmula de l’amoníac hom pot definir un nou comandament, diguem-li \amon, que cada cop que l’escrivim ens proporciona la fórmula de l’amoníac NH3:
\newcommand*{\amon}{\protect\kemtkn{NH_{3}}}
Publicat per primera vegada el dissabte 10 de setembre de 2005
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada