Pàgines

dimecres, 31 de juliol del 2013

Articles amb KOMA-Script

Acabarem aquesta mini-sèrie d’articles sobre la classe alternativa de documents de LaTeX, anomenada KOMA-Script, amb un petit estudi sobre els articles, que en aquest cas es construeixen amb la classe scrartcl.

Tota la potència aplicada als llibres o informes es pot escalar amb els articles, tenint en compte, però, la clàssica inexistència de determinades seccions (com ara les Parts o Capítols que els articles no tenen). Ara bé, la resta és aplicable pràcticament al 100%. Des de la formatació del tipus de lletra, de la disposició de la pàgina (layout), peus i capçaleres, colors i tipus de lletres, tot és tan configurable en els articles com en la resta de documents de KOMA-Script.

Podeu comprovar en els fitxers adjunts aquesta afirmació. Si, per una banda estudieu el document amb el codi tex font (inclòs al fitxer comprimit koma_art.zip  juntament amb les imatges i el fitxer de bibliografia) veureu que pràcticament és idèntic al codi font del llibre de l’article Llibres amb KOMA-Script  sobre la classe scrbook.

Per altra banda, veient el resultat PDF obtingut us podeu fer una idea de les possibilitats que ofereix aquesta classe. Com és natural en la mostra s’han exagerat els tret més destacables (potser no és massa adient la línia excessivament llarga a la capçalera) però serveix com a punt de partida per imaginar altres possibilitats més estètiques.

Publicat per primera vegada el diumenge 17 de gener de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada