Pàgines

divendres, 2 d’agost del 2013

Opcions per a notes la peu: el paquet footmisc

En aquest lloc ja hem tractat en un parell d’ocasions anteriors sobre les notes al peu. A l’article Notes donàvem les característiques generals de les notes a LaTeX i a Agrupar les notes al final del document explicàvem com traslladar-les totes al final. En aquest nou article, però, veurem les diferents possibilitats que ens ofereix el paquet footmisc.

Es tracta d’un paquet que reuneix diferents opcions creades per diversos autors i que permeten millorar la visualització de les notes.

Com és habitual el paquet es crida des del preàmbul del document amb el comandament \usepackage]{footmisc} però podem usar diferents opcions:

  • perpage és una de les més interessants del paquet perquè reinicia el número de les notes en cada nova pàgina. 
  • para agrupa totes les notes d’una pàgina en un únic paràgraf. 
  • symbol* per aquells autors que no els agraden els números i prefereixen que siguin símbols els que adrecin i identifiquin les notes. 
  • side una altra opció molt interessant perquè escriu les notes al peu al marge de la pàgina, situant així la nota a l’alçada de la crida. 
  • norule elimina la línia sobre les notes. 
  • multiple insereix una coma entre els dos números de nota si una paraula en té més d’una.

Adjunts a aquest article trobareu el document tex font per estudiar el codi i usar-lo de plantilla i el resultat en PDF.

+info: documentació del paquet footmisc.

Publicat per primera vegada el dimarts 22 de març de 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada