El paquet lipsum ens permet generar tants paràgrafs com vulguem amb el text clàssic lorem ipsum.
Però el paquet blindtext, que estudiarem en aquest article, és més potent i ofereix més prestacions.
D’entrada blindtext permet generar paràgrafs amb el comandament \blindtetxt[n], on n és el nombre de paràgrafs que vulguem. També genera els diferents tipus d’entorn per a llistes amb \blindlistlist, \blinditemize i \blindenumerate.
Ara que si el que volem és inserir llenguatge matemàtic enmig del text de farciment, ho farem amb el comandament \blindmathtrue (i aturar-ho amb \blindmathfalse).
Però blindtext permet, a més, generar un document sencer amb paràgrafs, llistes de tot tipus i, el que és molt interessant per provar l’índex, amb seccions, subseccions i subsubseccions simplement amb un sol comandament: \blinddocument.
Si també volem que generi la taula de continguts només cal afegir l’opció [toc] a la crida al paquet:
\usepackage[toc]{blindtext}blindtext comprova quin és l’idioma del document definit al preàmbul amb el paquet babel \usepackage[catalan]{babel} i canvia el text de farciment en funció de l’idioma, si el té a la seva llista.
Com que el català no hi era, n’hem fet la traducció de manera que ara es pot utilitzar blindtext amb el babel en català i apareix el text de farciment directament en català.
En el document tex adjunt trobareu les definicions pel català, i esperem que ben aviat ja vinguin amb el paquet. Al fitxer PDF adjunt podreu veure el paquet blindtext en acció.
Publicat per primer cop el diumenge 5 de setembre de 2010.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada