Les millores introduïdes van en el sentit d’utilitzar els paquets més recents que potencien la llegibilitat dels texts. D’acord amb les idees de l’Edward Tufte i altres, com ja hem comentat en l’article Fullets a l’estil d’Edward Tufte cal reduir la longitud de la línia per afavorir la lectura i situar en els marges les notes i imatges que poden afegir informació a allò que estem dient en el cos del text.
En l’estil ArsClassica, a més, s’hi ha afegit una tipografia molt interessant basada en l’ús de les lletres Iwona, Palladio i BeraSans que fan molt agradable la lectura. L’ús del color, l’etern oblidat en els documents de text en format PDF, potser perquè es pensa en llur reproducció en blanc i negre, és també força important i el paquet utilitza uns tons blaus sua pels enllaços i grisos per a parts del text com ara els números de capítol o les vinyetes.
És destacable la definició del comandament \graffito equivalent a les notes al marge (\marginpar) però que permet la inserció de qualsevol tipus d’informació: text, imatges, taules, etc.
El paquet original no té definida l’opció per l’idioma català. Però com que des de cataLaTeX li hem afegida, us oferim adjunt a aquest article el fitxer d’estil arsclassica.sty amb les modificacions fetes per tal d’activar l’opció corresponent del paquets:
- backref fa que a la bibliografia aparegui el text "Citat a la pàgina ..." a cada entrada bibliogràfica.
- minitoc fa que a les Taules de contingut de principi de capítol aparegui el títol "Índex".
També hi trobareu un fitxer comprimit que conté el fitxer d’estil arsclassica amb les modificacions esmentades, el fitxer de bibliografia, les imatges (obtingudes amb llicència CC de FlickrCC) i el fitxer tex font.
Publicat per primera vegada el diumenge 10 d'octubre de 2010.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada