Així que hem estat cercant solucions alternatives basades en altres paquets. I res més potent que KOMA-Script. A més, aquest paquet té definit un entorn que permet escurçar en determinades parts del document la longitud de la línia de text.
Aquest entorn és addmargin que té un argument optatiu, el marge esquerre, i un d’obligatori, el marge dret. En el nostre cas ens interessa l’esquerra de manera que obrim l’entorn amb
\begin{addmargin}[4cm]{0cm}deixant 4 cm de marge esquerre extra i 0 cm de dret.
Aquest entorn pot contenir les unitats de seccionat que ens convingui així com els entorns flotants taules i figures. Però si en algun punt del document ens interessa utilitzar tota l’amplada de la pàgina no hem de fer altra cosa que tancar l’entorn i continuar. Quan vulguem tornar a l’estil del manual de referència simplement tornem a obrir l’entorn.
A més hem utilitzat una redefinició del comandament propi del paquet KOMA-Script anomenat
\othersectionlevelsformatque permet situar el número de la secció o la subsecció a certa distància a l’esquerra del text. D’aquesta manera el seccionat del document va trencant visualment la pàgina i marcant-ne l’estructura.
L’avantatge d’utilitzar el paquet KOMA-Script és innegable atesa la diversitat de possibilitats de formatatge que permet no solament pel que fa a estils de paràgraf, lletra, pàgina sinó també pels avantatges en la creació de capçaleres i peus.
Doneu un cop d’ull al document PDF adjunt per veure’n les possibilitats. I si veieu que us interessa estudieu el codi en el document text font a partir del qual s’ha obtingut.
Publicat per primera vegada el diumenge 12 de febrer de 2012.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada