Pàgines

dijous, 1 de maig de 2014

Caret: una extensió de Chrome que fa la competència a Sublimetext

Fart de no poder catalanitzar Sublimetext i veure els menús en anglès? Bé, comencen a sorgir alternatives de codi obert, una d'elles realment destacable. Es tracta de Caret, una extensió per a Chrome amb llicència GPL que es pot trobar al Chrome Web Store per instal·lar immediatament al nostre navegador i obtenir així tota la potència d'un editor de text professional.

Què fa Caret? Té una pila de característiques d'un editor de text avançat:

  • Acoloriment de la sintaxi. Si editem LaTeX, Markdown o un altre llenguatge el sistema el detecta i n'acoloreix la sintaxi facilitant així l'edició. Falta l'acoloriment per a reStructured Text però vull mirar com es creen els fitxers a veure si me'n surto. Es pot canviar el tipus d'acoloriment clicant al desplegable que apareix a la part inferior dreta de la pantalla.
  • Configuració personalitzable: allò que els usuaris volen de Sublimetext i no aconsegueixen: que els parli amb la seva llengua amb Caret es pot fer. Si us l'instal·leu i voleu que us parli en català només cal que copieu el contingut del fitxer menus.json al vostre i el sobreescriviu (Configuració -> Menús: menus.json).
  • L'editor ve amb diferents temes que es poden canviar fàcilment, només cal desplegar les opcions a la part inferior dreta de la pantalla.
  • Els fitxers s'obren en pestanyes de manera que es pot treballar amb diferents fitxers alhora. També es pot obrir tot un directori i anar editant els diferents fitxers del Projecte que es veuen en una barra a mà esquerra.
  • Es poden fer seleccions múltiple amb la combinació Ctrl+D.
  • Opció Vés a: amb Ctrl+P podem obrir una finestreta on al començar a escriure-hi una expressió ens apareix la llista de fitxers del projecte on es troba. Molt interessant.
  • Hi ha altres opcions que en treballar es van descobrint i que fan de Caret un excel·lent substitut de Sublimetext, que fa una mica de ràbia, què voleu que us digui.

 Es pot trobar la documentació del projecte a la wiki de github:  https://github.com/thomaswilburn/Caret/wiki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada