Què fa Caret? Té una pila de característiques d'un editor de text avançat:
- Acoloriment de la sintaxi. Si editem LaTeX, Markdown o un altre llenguatge el sistema el detecta i n'acoloreix la sintaxi facilitant així l'edició. Falta l'acoloriment per a reStructured Text però vull mirar com es creen els fitxers a veure si me'n surto. Es pot canviar el tipus d'acoloriment clicant al desplegable que apareix a la part inferior dreta de la pantalla.
- Configuració personalitzable: allò que els usuaris volen de Sublimetext i no aconsegueixen: que els parli amb la seva llengua amb Caret es pot fer. Si us l'instal·leu i voleu que us parli en català només cal que copieu el contingut del fitxer menus.json al vostre i el sobreescriviu (Configuració -> Menús: menus.json).
- L'editor ve amb diferents temes que es poden canviar fàcilment, només cal desplegar les opcions a la part inferior dreta de la pantalla.
- Els fitxers s'obren en pestanyes de manera que es pot treballar amb diferents fitxers alhora. També es pot obrir tot un directori i anar editant els diferents fitxers del Projecte que es veuen en una barra a mà esquerra.
- Es poden fer seleccions múltiple amb la combinació Ctrl+D.
- Opció Vés a: amb Ctrl+P podem obrir una finestreta on al començar a escriure-hi una expressió ens apareix la llista de fitxers del projecte on es troba. Molt interessant.
- Hi ha altres opcions que en treballar es van descobrint i que fan de Caret un excel·lent substitut de Sublimetext, que fa una mica de ràbia, què voleu que us digui.
Es pot trobar la documentació del projecte a la wiki de github: https://github.com/thomaswilburn/Caret/wiki